Echitație și cursuri de inițiere în practica călăriei în Izvoare, la doar 8 kilometri distanță de la pensiune, la poalele Munților Harghita, cu niște cai speciali – cai islandezi!

Un avantaj deosebit al cailor islandezi constă în aceea că doar după niște ore de practică călăreții pot porni în siguranță la circuite călare pe trasee mai scurte, fiind însoțiți de un ghid experimentat. Datorită acestui fapt nu este nevoie de mai mulți ani de călărie în padoc înainte de a porni pe un traseu. Astfel toată lumea poate experimenta momentele de bucurie oferite de echitația pe teren. Aerul proaspăt, peisajul minunat și caii garantează experiența de neuitat.

Datorită firii liniștite și calme a cailor islandezi echitația poate oferi chiar din primul moment o experiență plăcută și sigură. Caii islandezi – pe lângâ faptul că au o fire liniștită – sunt foarte populari pentru faptul că stilul lor de trap diferă de stilurile obișnuite, astfel oferind o experință mai plăcută și mai ușoară. O altă caracteristică importantă a acestor cai este mișcarea lor specifică, adică tölt-ul. Aceasta este o mișcare caracteristică poneilor islandezi. Ordinea pașilor îi corespunde tipului acestora, însă sunt capabili să meargă într-un ritm foarte lent, sau în galop. Dacă am dori să facem o comparație, în cadrul sporturilor am putea menționa plimbarea și drumeția. Mișcarea tölt este foarte confortabilă pentru călăreți, nu scutură, caii au un mers legănat, iar călăreților le este ușor să-și mențină echilibrul.  

 

Informații, programare: https://www.cai-islandezi.ro/home/ro