Parcul Mini Transylvania este singurul parc tematic, multicultural, cu machete ale unor clădiri istorice din România. Este situat la Băile Szejke, în apropierea orașului Odorheiu Secuiesc.

Mini-parcul Transylvania a luat naștere pe baza ideii echipei Legendarium al Ținutului Secuiesc. Obiectivul proiectului este să prezinte diversitatea arhitecturală a Ardealului multicultural prin machete ale celor mai importante clădiri ale națiunilor din regiune, în epoca lor de aur.

Expoziţia Parcul Mini Transylvania este unică în România, realizarea acesteia fiind inspirată din ideea parcurilor Mini Europa (Bruxelles, Belgia) şi Minimundus (Klagenfurt, Austria). Obiectivul proiectului reprezintă prezentarea diversităţii arhitecturale din Ardeal.

Pe o suprafaţă de 8000 m2 vă ofera:

-expoziție în aer liber, cuprinzând peste 70 de machete ale unor clădiri reprezentantive din Transilvania, cu un traseu printre aceste “mini clădiri”, monumente istorice şi de arhitectură, incluse în Patrimoniul UNESCO sau în Patrimoniul Naţional (mănăstiri, castele, biserici fortificate),

-plimbare în parc cu mini mocăniță, unică din țară,

-plimbare cu căruța trasă de bivoli,

-Muzeul Apelor Minerale,

-muzeul porților secuiești,

-centrul memorial al etnografului Orbán Balázs,

-zonă de agrement,

-teren de joacă pentru copii.

Deschis intre orele: 10-17

Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati:
http://www.minitransylvania.ro/minitransylvania-ro