La marginea curții noastre, curge Târnava Mare, iar această parte a râului îi aparține Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi.  Aceasta este partea situată între micuțul pod din comuna Zetea și barajul din Subcetate, aici sunt valabile norme juridice diferite privind pescuitul. Este valabilă prevederea „catch and release".
 

Această parte a râului este foarte bogată în diferite specii de pești, specia dominantă fiind bineînțeles păstrăvul, dar apare și lipanul. Aici se mai găsește și clean, mreană, boiștean, zglăvoacă, chișcar și beldiță. În această parte a râului mai trăiesc și niște scobari, însă numărul acestora nu este semnificativ. În această zonă majoritatea pescarilor practică spinning-ul, majoritatea peștilor pescuiți fiind eleni și păstrăvi. Însă din ce în ce mai mulți pescari preferă pescuitul la muscă care le deschide perspective noi. Pe lângă pescuitul elenilor și păstrăvilor aceștia se întâlnesc cel mai des cu lipanii care sunt niște luptători în apa rapidă, bogată în oxigen.

 

Reguli de pescuit:

- Este INTERZISĂ păstrarea peștilor de orice mărime sau specie!
- Este permis doar pescuitul cu momeli artificiale cu  cârlig fără spin sau cu spin staționar. Wobblerii și alte tipuri de momeli artificiale pot fi folosite cu cârlige fără spin.
- Pescuitul este permis în perioada 1 mai – 31 decembrie.
- Este obligatorie folosirea plasei!
- La verificare pescarul este obligat să-și prezinte verificatorilor pachetul.
- Este interzisă aruncarea gunoiului!

Au dreptul să pescuiască în râul menționat mai sus pescarii care sunt membri Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Târnava Mare și care au cumpărat abonamente anuale sau bilete de o zi.

Bilete Adulți:
Ape de munte: 100 RON /an
Ape de munte și de deal: 140Ron /an
Abonament anual, zona C&R: abonament anual pentru ape de munte (100 Ron) + 200 Ron diferență
Abonament zilnic pentru zona C&R: pentru membri asociației 25 Ron
Pentru copii cu vârste cuprinse între 14 – 18 ani și pentru studenți cu formă de învățământ zi: 50% reducere
Pentru copii sub vârsta de 14 ani: 75% reducere

Pescarii străini sunt obligați să cumpere bilete de o zi pentru acea zonă în care doresc să pescuiască.
Ape de munte: 25 RON
C&R: 45 RON

 

Lacuri de pescuit din Sub Cetate

Lacurile de pescuit sunt situate in apropierea noastra, la 5 minute de mers pe jos. Oaspetii dornici de pescuit se pot bucura de pasiunea lor in 5 lacuri mai mari si mai mici. Lacurile de pescuit populate intens cu stocuri de pesti garanteaza o experienta de pescuit atat pescarilor incepatori cat si celor cu experienta. Copiii care nu doresc sa mearga la pescuit se pot distra pe terenul de joaca echipat cu leagan, loc cu nisip, tobogan si trambulina.

Orele de deschidere: de luni pana duminica: de la ora 6:00 - 22:00

Informatii si rezervare:  +40745230416

Website: https://zetevaraljaihorgasztavak.ro/